Voorbeeldwijk

Wethouder Marco Stam (ruimtelijke kwaliteit, wonen en klimaatadaptatie) is opgetogen over de ontwikkelingen in Wielwijk: “Het is zo mooi dat we in Wielwijk een paar vliegen in één klap slaan. Aantrekkelijke nieuwe woningen, veiliger verkeer, een mooi groen park dwars door de wijk. En we zorgen ervoor dat de wijk zware regenbuien èn hitte beter aankan. Wielwijk is hiermee voor mij echt een voorbeeldwijk!”

Ook in internationaal opzicht is Wielwijk een voorbeeldwijk. Want wat we hier doen in samenwerking met buurtbewoners, gebeurt nog niet vaak. Europa kijkt met grote belangstelling naar dit project. Vandaar ook hun bereidheid om in Wielwijk te investeren en de komende jaren te blijven samenwerken. Hoe we de metingen met de wijkbewoners aanpakken en welke resultaten daaruit voortkomen, is waardevolle kennis voor Dordrecht en andere Europese steden. Zij kampen met dezelfde vragen hoe ze hun stedelijke gebieden kunnen herinrichten, rekening houdend met de gevolgen van een veranderend klimaat.

Kennisdeling

Andere steden die in het project Life Critical met ons samenwerken, zijn Bradford in het Verenigd Koninkrijk, het Belgische Gent en de Noorse stad Bergen. We delen met elkaar hoe wij het in onze stad aanpakken, welke kennis we opdoen en hoe de partners deze kennis ook in hún stad kunnen toepassen. Heb jij vragen over ‘Life Critical’? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rik Heinen (HJN.Heinen@dordrecht.nl) of Ronald Bosua (R.Bosua@dordrecht.nl)van de gemeente Dordrecht.